2018. gada 7. jūn.

"Izgaismo Latviju"

Attēlu rezultāti vaicājumam “izgaismo latviju”
Esi sveicināts, ceļa 1836 gājēj!

Tu esi viens no mums, kas šo triju gadu laikā ir gājis ceļu 1836, tāpēc aicinām tieši Tevi kļūt arī par šī ceļa atklāšanas dalībnieku akcijas IZGAISMO LATVIJU brīvprātīgo.
Kas ir brīvprātīgais?
Brīvprātīgais - akcijas organizatoru palīgs, kurš uzņemas atbildību par vienu noteiktu kilometru Latvijas pierobežā.
Kas jādara brīvprātīgajam?
Brīvprātīgais 21. jūnija vakarā laikus ierodas konkrētā vietā uz 1836 ceļa Latvijas pierobežā, lai tieši plkst.18:36 pulksteņrādītāja virzienā sāktu iet vienu 1836 ceļa kilometru.
Brīvprātīgā uzdevums ir koordinēt arī citus gājējus, ja viņi šajā vietā ieradušies, un pastāstīt viņiem par tuvākajām organizētajām ugunskuru vietām konkrētajā novadā. Brīvprātīgais šo ceļa posmu var iet ar ģimeni un aicina pievienoties draugus un novada iedzīvotājus. Brīvprātīgais horizontāli nofotografē sava kilometra sākuma un noslēguma ainavu.
Pēc tam, kad kilometrs noiets, brīvprātīgais dodas uz kādu no tuvējām pierobežas novada organizētajām oficiālajām ugunskuru vietām, lai kopā ar citiem "Izgaismo Latviju" dalībniekiem un novada ļaudīm dziedātu spēka dziesmas un plkst. 22:00 vienlaikus visā Latvijā arī mūsu valsts himnu.
Kāpēc tas ir svarīgi?
Ar Tavu līdzdalību Latvija kļūs par pirmo valsti pasaulē, kuras iedzīvotāji valsts simtgadei par godu apgājuši savas valsts robežu un izgaismojuši to ar ugunskuriem un Tu būsi kļuvis par līdzautoru un līdzdalībnieku šim vērienīgajam un nozīmīgajam Latvijas notikumam pasaules kontekstā.
Kā kļūt par brīvprātīgo?
Ieej www.izgaismolatviju.lv, atver karti, izvēlies vienu no 1836 punktiem un piesakies! Papildus jautājumu gadījumā raksti brivpratigie@1836.lv vai zvani brīvprātīgo koordinatorei Santai Bērziņai, tālr. 26869966.
Tavi ceļa biedri -
fonds “1836”, Imanta Ziedoņa muzejs, BlueOrange un 43 pierobežas pašvaldības


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru